Фото: Офіс генерального прокурора

Смертельна автотроща на Рівненщині: правоохоронці озвучили три версії слідства

На сьогодні слідство розглядає декілька версій смертельної автотрощі на Рівненщині, яка сталася 6 липня. Одна з них — пошкодження колеса вантажівки.

Про це повідомила прес-служба Нацполіції.

За інформацією правоохоронців усі 14 загиблих вже ідентифіковані: це жителі Хмельницької та Рівненської областей віком від 20 до 67 років. Наймолодшій жертві ДТП — хлопчикові, четвертого липня виповнилось шість. Серед загиблих — його батьки.

"Вижила в автотрощі лише 57-річна бабуся — жителька Нетішина. У неї медики діагностували закритий перелом предпліччя, закриту черепно-мозкову травму та забої грудної клітки. Загрози її життю немає", — наголосили у поліції.

Правоохоронці вже допитали потерпілу, але, все що вона бачила, це те, як на автобус їде вантажівка.

Наразі слідчі розглядають такі версії:  

  • зіткнення вантажівки на смузі зустрічного руху із маршруткою відбулось унаслідок розгерметизації колеса;
  • випуск на лінію ТЗ із технічною несправністю;
  • неуважність водія, порушення ПДР або ж інші обставини непереборної сили;

Встановлено належність ТЗ суб’єктам господарської діяльності, із якими також проводять слідчі дії 

"Вивчаються документи, на підставі яких ТЗ були випущені на лінію для здійснення перевезень  Призначено орієнтовно 18 експертиз, за результатами яких будуть встановлені додаткові обставини, зокрема й те, чи були водії у стані сп’яніння", — резюмували у поліції.  

Нагадаємо, 6 липня на Рівненщині сталась жахлива дорожньо-транспортна пригода за участю автоцистерни з маршрутним мікроавтобусом. Внаслідок інциденту 14 осіб загинуло, серед них — шестирічна дитина. 

Президент Володимир Зеленський прокоментував наслідки кривавої аварії у Рівненській області. Глава держави висловив співчуття рідним загиблих людей.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 07.07.2024 14:20