Фото: ілюстративне. Джерело: Pixabay

Сміттєві кулі з Північної Кореї заважають роботі аеропортам Сеула, — Reuters

Південна Корея неодноразово була вимушена закривати злітно-посадкові смуги в аеропортах Сеула через запуск Північною Кореєю повітряних куль зі сміттям. Південнокорейські військові відстежують ці кулі за допомогою спеціальних засобів, проте не наважуються їх збивати через потенційну небезпеку.

Як повідомляє Reuters, починаючи з червня цього року впродовж 20 різних днів усі або деякі злітно-посадкові смуги в аеропортах Інчхон і Гімпхо були закриті для посадок і зльотів.

Так, через повітряні кулі з КНДР південнокорейські аеропорти закривались на 413 хвилин. Загалом з кінця травня Пхеньян запустив понад 5500 повітряних куль із мішками для сміття. Північна Корея заявляє, що це є відповіддю на повітряні кулі з пропагандистськими листівками, які запускають південнокорейські активісти.

"Повітряні кулі несе вітер, і деякі з них упали на півдні, зокрема біля офісу президента Південної Кореї та на злітно-посадкові смуги аеропорту. Хоча більшість з них не призвели до жодних інцидентів, деякі цих куль порушили рух в аеропортах та спричинили невеликі пожежі", — зауважує видання.

Відомо, що 26 червня злітно-посадкові смуги аеропорту Інчхон були закриті загалом на 166 хвилин. Кулі зі сміттям також порушили роботу авіакомпанії Gimpo, яка знаходиться на західній околиці столиці Сеула і в основному обслуговує авіарейси всередині країни. Зокрема, представник авіакомпанії сказав, що дії Пхеньяна ускладнили польоти цивільної авіації Південної Кореї. Так, у деяких випадках збільшено кількість палива, що використовують літаки, у разі затримок у повітрі або перенаправлення їх в альтернативні аеропорти.

"Південнокорейські військові заявили, що готові вдатися до "жорстких військових дій", якщо вважатимуть, що Північ "перетнула межу", але відмовилися від уточнення", — додає Reuters. 

Нагадаємо, 20 серпня північнокорейський солдат втік до Південної Кореї. Військовий, який має посаду штаб-сержанта, перетнув демілітаризовану зону, що розділяє корейський півострів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 25.09.2024 16:28