Фото: ілюстративне. Джерело: Pixabay

КНДР планує збільшити виробництво дронів-камікадзе, — Reuters

Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин закликав посилити виробництво безпілотників. Йдеться про ударні, розвідувальні та підводні дрони.

Як повідомляє Reuters, у суботу, 24 серпня, північнокорейський диктатор відвідав Інститут безпілотників при Академії оборонних наук КНДР.

Зазначається, що він спостерігав за випробуваннями дронів, які нібито показали, що здатні успішно ідентифікувати та знищувати цілі, виконуючи польоти за заданими маршрутами.

"Кім Чен Ин закликав до виробництва більшої кількості безпілотників-камікадзе для використання в тактичних піхотних підрозділах і підрозділах спеціальних операцій", — йдеться у повідомленні.

Водночас така зброя широко використовувалася у ході повномасштабної російсько-української війни, а також на Близькому Сході. Так, на фото, які оприлюднили північнокорейські державні засоби масової інформації, видно щонайменше чотири різні типи дронів, деякі з яких запускали за допомогою невеликих ракетних двигунів.

Зокрема, на запитання видання щодо візуальної схожості між деякими північнокорейськими безпілотниками та російськими ZALA Lancet та іранськими Shahed, які також використовує Москва, в об'єднаному комітеті начальників штабів Південної Кореї зазначили, що наразі потрібне додаткове вивчення цих безпілотників.

"Ми розуміємо, що деякі безпілотники були надані в обміні між Північною Кореєю та Росією в минулому. Нам потрібно проаналізувати їх, щоб побачити, чи покращили вони ефективність", — додали південнокорейські військові.

За даними Reuters, Пхеньян вперше представив свої дрони-камікадзе.

Нагадаємо, 20 серпня північнокорейський солдат втік до Південної Кореї. Військовий, який має посаду штаб-сержанта, перетнув демілітаризовану зону, що розділяє корейський півострів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 26.08.2024 11:26