Фото: ілюстративне. Джерело: Pixabay

З КНДР до Південної Кореї втік військовий, — ЗМІ

Північнокорейський солдат втік до Південної Кореї. Військовий, який має посаду штаб-сержанта, перетнув демілітаризовану зону, що розділяє корейський півострів.

Як повідомляє Bloomberg, це вже другий подібний випадок за останні два тижні.

Зазначається, що інцидент стався у вівторок, 20 серпня. Також цього місяця північнокорейський цивільний перетнув гирло річки, що протікає між двома сусідніми країнами, щоб потрапити до Південної Кореї.

"Обидві втечі відбулися після того, як у середині минулого місяця Сеул відновив трансляцію через гучномовець на кордоні, яка доносила людям новини про режим Кім Чен Ина. Південнокорейська влада зазвичай допитує після прибуття тих, хто, перетнув кордон безпосередньо з Північної Кореї", — йдеться у повідомленні.

Водночас перетин кордону з Північної Кореї створює для людей величезний ризик, адже на кордоні є мінні поля, а також перебіжчика можуть обстріляти північнокорейські солдати. Так, державні засоби КНДР називають втікачів з країни "покидьками". 

Напруженість між Пхеньяном та Сеулом зростає з кінця травня, коли Північна Корея почала надсилати тисячі повітряних куль зі сміттям через кордон після того, як поскаржилася на те, що Південна Корея проводить спостереження. Південна Корея у відповідь призупинила дію угоди зі своїм сусідом від 2018 року, яка була спрямована на зниження військової напруженості. Обидві країни розмістили сотні тисяч військових і величезну кількість зброї поблизу кордону, що викликає занепокоєння щодо можливого загострення конфлікту між двома державами.

За даними Bloomberg, майже всі північні корейці, які втекли, спочатку потрапили до Китаю, а потім шукали спосіб, як виїхати через третю країну до Південної Кореї, замість того, щоб намагатися потрапити безпосередньо в Південну Корею через кордон з КНДР.

Нагадаємо, раніше видання ABC News повідомляло, що американські та південнокорейські війська розпочали великомасштабні навчання, спрямовані на зміцнення їхніх спільних оборонних можливостей проти ядерної Північної Кореї, яка знову звинуватила союзників у відпрацюванні вторгнення. Зазначається, що щорічні літні навчання відбуваються на тлі збільшеної напруженості на Корейському півострові, оскільки темпи як демонстрацій зброї Північною Кореєю, так і спільних військових навчань Сполучених Штатів Америки та Південної Кореї зросли в межах циклу дій у відповідь.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 20.08.2024 14:25
Фото: ілюстративне. Джерело: Pixabay