Фото: скріншот із відео

У Повітряних силах зробили заяву про ракети КНДР, якими Росія обстрілює Україну

Вночі 11 серпня ворог атакував Україну балістичними ракетами північнокорейського виробництва KN-23. Вони хоч і не зовсім точні, але дуже небезпечні.

Про це повідомили Повітряні сили Збройних сил України.

Як наголосили військові, цієї ночі ворог для атаки на Україну використав чотири балістичні ракети KN-23, які виробляються у КНДР. 

"Стосовно російських ударів північнокорейськими ракетами скажу наступне: балістичні KN-23, хоч і рідко досягають бажаних цілей, становлять серйозну загрозу населенню. Бережіть себе та своїх рідних", — зазначили військові.

До того ж, за даними Повітряних сил, ворог атакував Україну 57 ударними БпЛА типу Shahed із районів Приморсько-Ахтарськ, Єйськ, Курськ — РФ. Також окупанти завдали удару по місту Покровськ на Донеччині імовірно з реактивної артилерії.

"В результаті протиповітряного бою мобільними вогневими групами Сил оборони України, авіацією, зенітними ракетними підрозділами та засобами РЕБ Повітряних Сил збито 53 ворожі БпЛА у Миколаївській, Одеській, Черкаській, Вінницькій, Кіровоградській, Херсонській, Київській, Запорізькій, Сумській, Рівненській та Черкаській областях", — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, вночі 11 серпня війська країни-агресорки випустили по Києву балістичні ракети та ударні дрони. Це вже друга ворожа атака на столицю від початку серпня. Через російську атаку загинув 35-річний чоловік та його 4-річний син.

Крім того, цієї ночі у Хмельницькій області також було неспокійно. Ворожі "шахеди" атакували регіон, там лунала низка вибухів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 11.08.2024 12:57