Скріншот із відео

Обстріл Києва 5 серпня: Росія знову атакувала північнокорейськими балістичними ракетами

Ввечері 5 серпня війська країни-агресорки випустили по столиці України балістичні ракети північнокорейського виробництва.

Про це повідомив редактор Defense Express Олег Катков, передає "Еспресо".

"Вчора в Києві було чути вибухи. Ворог атакував столицю балістичним озброєнням. Офіційно, у звіті Повітряних сил зазначено, що росіяни атакували Київ ракетами "Іскандер-М". Втім, за нашою інформацією, одна із ракет, яка впала на околицях Києва, в лісі під Броварами, була північнокорейського виробництва. Зокрема, ракета KN-23", — наголосив він.

За словами посадовця, на місці падіння ракети було знайдено уламки з маркуванням, яке характерне для ракет з КНДР. Водночас він зауважив, що ці ракети не дуже якісні, адже часто не долітають до цілі та розпадаються прямо у повітрі.

"Сьогодні в мережі ширилось відео з вчорашньої атаки. На відео видно, як ракета неконтрольовано падає. Це ще одне підтвердження того, що це буда ракет з КНДР. Оскільки, вже відомий факт, що половина північнокорейських ракет не долітає до цілі й просто розвалюється в повітрі. Саме тому, очевидно, що під вчорашньої атаки принаймні одна з ракет з КНДР розвалилась у повітрі та хаотично падала на землю, і потрібно розуміти, що навряд чи передмістя Києва було ціллю для атаки", — додав він.

Нагадаємо, за даними Defense Express, війська країни-агресорки під час масованого обстрілу України 31 липня випустили по Київщині північнокорейську балістичну ракету KN-23, але вона не долетіла до цілі. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 06.08.2024 17:35