Скріншот із відео

Росія під час обстрілу України 31 липня використала балістичну ракету з КНДР, — Defense Express

Війська країни-агресорки під час масованого обстрілу України 31 липня випустили по Київщині північнокорейську балістичну ракету KN-23, але вона не долетіла до цілі. 

Про це повідомляє Defense Express.

Як наголосили аналітики, ракета була скерована на місто Біла Церква у Київській області, однак вибухнула у повітрі. На місці падіння було знайдено уламки з відповідним маркуванням ракет з КНДР. Востаннє такі ракети для ударів по Україні росіяни використовували 27 лютого 2024 року.

Росіяни під час обстрілу України 31 липня використали ракету КНДР

Фото: Defense Express

"Таким чином виходить, що російські загарбники відновили використання далекобійного ракетного озброєння від КНДР після паузи, яка тривала п'ять місяців", — наголосили експерти.

За даними видання, балістичні ракети КНДР, якими користується Росія, обладнані бойовою частиною з фугасним спорядженням, потужність якої становить до 1000 кілограмів у тротиловому еквіваленті. Максимальний радіус дії KN-23 становить 650 кілометрів.

Нагадаємо, вночі та вранці 31 липня війська країни-агресорки здійснили один із наймасовіших обстрілів України від початку повномасштабного вторгнення. Українські воїни збили всі 89 дронів-камікадзе, які намагалися атакувати нашу державу. Також збито керовану авіаційну ракету Х-59, якою ворог атакував Миколаївщину.

Своєю чергою президент України Володимир Зеленський повідомив, що українська протиповітряна оборона збила всі 89 ворожих дронів "Шахед", які атакували країну у ніч на середу, 31 липня. Така ж ефективність захисту необхідна не лише від дронів, а й від ракет, і авіації.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 05.08.2024 19:09