Фото: pixabay

Снігопади та сильний вітер: синоптики попередили про погіршення погоди у неділю

У неділю, 26 листопада, погода в Україні погіршиться. Очікуються значні дощі та невеликий сніг.

Про це повідомив Укргідрометцентр.

За прогнозами синоптиків, у східних та південно-східних областях значні дощі (вночі у Харківській та Дніпропетровській областях значний мокрий сніг). У Миколаївській, Кіровоградській, Полтавській областях, вдень і на Сумщині сильний мокрий сніг та дощ, ожеледь.

Водночас в Одеській, вдень і у Черкаській та Чернігівській областях сильний сніг, вдень на Київщині та місцями на Вінниччині значний сніг, хуртовини, снігові замети. У західних, Житомирській, вночі та у Вінницькій областях місцями невеликий сніг, вночі у більшості північних областях без опадів.

Температура у західних, північних, Вінницькій, Черкаській та Одеській областях вночі та вдень становитиме 0...-5°C. У Миколаївській, Кіровоградській та Полтавській областях від +2°C до -3°C, у східних та південно-східних областях вночі +1...+6°C, на узбережжі Азовського моря та в Криму +7...+12°, вдень +8...+13°, в Криму до +16°.

Нагадаємо, за даними Укргідрометцентру, погода у листопаді 2023-го буде теплішою, ніж у попередні роки, а опади — помірними. Середня місячна температура передбачається +2...+7°C, а місячна кількість опадів очікується 34-65 мм, в горах Криму та місцями в Карпатах до 100 мм, що також відповідає нормі. Проте у північно-східних областях — 28-32 мм, що дещо менше за норму.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 25.11.2023 17:39