Фото: Геннадій Ніколайчук. Джерело – novynarnia.com

Соратника Шарія звільнили з посади у військовому виші, — ЗМІ

Колишній кандидат в депутати від "Партії Шарія" Геннадій Ніколайчук більше не очолює кафедру військової журналістики у Військовому інституті Київського національного університету імені Шевченка (ВІКНУ). У понеділок, 8 квітня, його зняли з престижної посади, очолюваної ним з кінця 2023 року.

Про це повідомляє "Детектор медіа" з посиланням на джерела у ВІКНУ. Згідно з наявною інформацією, Ніколайчука зняли з посади "під тиском публічності", а керівництво навчального закладу проводить співбесіду з кандидатами на посаду начальника кафедри.

"На попередню посаду — начальника відділу проблем масової комунікації науково-дослідного центру ВІКНУ — Ніколайчук не повернеться: цю вакансію вже обійняв інший офіцер", — йдеться у повідомленні "Детектор медіа".

Що кажуть у виші

У прес-службі ВІКНУ інформацію про зняття колишнього соратника Анатолія Шарія з посади не підтвердили та не спростували. Згідно з офіційною відповіддю на повторний запит за підписом начальника ВІКНУ генерала Анатолія Шевченка, "надання подальших оцінок буде можливим після завершення службового розслідування".

"Детектор медіа" згодом зателефонував Геннадію Ніколайчуку, але він попросив звернутися до нього пізніше.

Нагадаємо, у серпні 2023 року правоохоронці викрили в Одесі ще одного поплічника росіян. Ним виявився юрисконсульт "партії Шарія", який допомагав інформацією ворожій розвідці.

Раніше Служба безпеки України знайшла нові факти злочинів прокремлівського блогера Анатолія Шарія, які він виконував за завданням російських спецслужб. Пропагандист брав участь у підготовці та поширенні постановчих відеороликів, де рашисти допитують українських полонених.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 09.04.2024 12:04