Скріншот з відео

Спалах у небі над Києвом: влада назвала ймовірну причину

Спалахи, які мешканці Києва бачили у небі ввечері 19 квітня, не є результатом роботи протиповітряної оборони. За попередньою інформацією, це явище стало результатом падіння на Землю космічного супутника NASA.

Про це повідомили у Київській міській військовій адміністрації.

"Близько 22:00 години 19 квітня у межах Києва у небі спостерігалося яскраве світіння повітряного об'єкта. За попередньою інформацією, це явище стало результатом падіння на Землю космічного супутника NASA. ППО не працювала", — зазначили у відомстві.

У КМВА наголосили, що, аби уникнути жертв від падінь на землю уламків, була оголошена повітряна тривога.

Водночас речник командування Повітряних сил Юрій Ігнат в коментарі "Суспільному" заявив, що у ПС ЗСУ поки не можуть підтвердити дані про падіння супутника NASA.

Зазначимо, що Київська обласна військова адміністрація після оголошення повітряної тривоги повідомляла, що у небі в області виявили повітряну ціль.

"Жителі Київщини! У небі виявили повітряну ціль. Сили ППО напоготові. Перебувайте в укриттях та дотримуйтеся інформаційної тиші — нічого не знімайте та не публікуйте в мережу", — вказували у КОВА.

Нагадаємо, астрономи повідомляли, що уже найближчим часом на нашу планету впаде несправний космічний корабель NASA. Він займався вивченням сонячних спалахів та викидами корональної маси. Однак після більш ніж 16 років успішної роботи його вирішили вивести з експлуатації. Причиною стали проблеми зі зв’язком.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 19.04.2023 23:46