Спеціальна військова нарада і два важливих рішення щодо України: головне зі звернення Зеленського

Президент Володимир Зеленський опублікував традиційне вечірнє звернення до українців. Глава держави розповів про спеціальну військову нараду та відзначив два важливих рішення щодо України.

Текст звернення з'явився у Telegram президента.

Військова нарада

"Постійно на звʼязку з нашими командувачами, які протистоять державі-злу на полі бою. Сьогодні відбувся спеціальний формат нашої військової наради. Генерал Сирський — щодо Бахмуту, головком, керівник ГУРу — щодо загальної воєнної ситуації. Міністерство оборони — щодо постачання боєприпасів та всього іншого за потребами наших захисників. Рішення вже виконуються", — сказав президент.

Міжнародні заходи

"Увесь день готуємось і до міжнародних заходів, що заплановані на цей тиждень. Вони важливі, сміливі, амбітні. Як це є правилом для України. Тримаємо під контролем внутрішню ситуацію. Зокрема, щодо духовної незалежності. Її теж гарантуємо. Зламати Україну — ані ззовні, ані зсередини — ні в кого не вийде", — додав глава держави.

Подяка військовим

"Я дякую всім, хто в бою заради України! Авдіївка і Бахмут, Марʼїнка і Красногорівка, кожен гарячий напрямок... Я дякую вам, воїни! Дякую всім, хто допомагає Україні!" — наголосив Зеленський.

Підтримка союзників

"Окремо відзначу сьогодні два рішення. США надають пакет оборонної підтримки на 2 мільярди 600 мільйонів доларів. Боєприпаси для "Хаймарсів", для ППО, для артилерії — те, що треба. Дякую, пане Президенте Байдене, дякую, Конгресе, дякую кожному американцю!

І друге рішення: сьогодні подовжено роботу Незалежної міжнародної комісії ООН, що розслідує російські злочини проти українців. Кожен такий міжнародно-правовий крок наближає рашистів до неминучої, справедливої відповідальності", — заявив глава держави.

Нагадаємо, Україна отримає можливість приєднатися до НАТО після перемоги у війні з Російською Федерацією. Члени Альянсу зараз підтримують нашу державу і будуть робити це й надалі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 04.04.2023 22:56