Фото: Рixabay

Спека лише посилюватиметься: синоптик розповіла про погоду на неділю

У неділю, 6 серпня, спека в Україні посилиться. Прогнозується, що температура повітря протягом дня сягне +40°С. Водночас у деяких областях пройдуть дощі.

Про це розповіла народний синоптик Наталка Діденко у Telegram.

За її словами, температура повітря в останній день тижня очікується +32...+38°С, подекуди до +38...+40°С.

Де у неділю очікуються дощі

У західних областях України буде атмосферний фронт. Там очікуються короткочасні грозові дощі, а також поступове зниження температури. На Заході країни також будуть пориви вітру.  Народний синоптик розповіла, що на тлі сильної спеки в Україні очікується південно-східний вітер, який досягатиме штормових значень 15-22 м/с.

Погода у Києві 6 серпня

У столиці України стовпчики термометра показуватимуть +35...+37°С. До того ж будуть штормові пориви до 15-20 м/с. Діденко додала, що сонце над Києвом буде яскравим. 

"Послаблення спеки розпочнеться у понеділок. На сході, Полтавщині, Дніпропетровщині, Запоріжжі та в Криму сильна спека ще затримається", — розповіла народний синоптик.

синоптична карта 6 серпня

Синоптична карта з Telegram-каналу Наталки Діденко

Погодні прикмети на 6 серпня

Серед наших предків існувало чимало цікавих прикмет на цей день. Зокрема, вони спостерігали за змінами у навколишньому середовищі:

  • дме південний вітер — чекайте на негоду;
  • зранку дзижчать мухи — буде сонячна погода;
  • курчата притискаються до квочки — дощі будуть затяжними.

Наші предки вірили, що цього дня краще не працювати на полі, хоча йшов період жнив. Інакше може трапитися пожежа. Не рекомендовано займатися заготівлею матеріалів для будівництва оселі — мешканці майбутнього житла будуть багато сваритися.

Цього дня було заведено йти в ліс і збирати там сезонні ягоди. Особливо популярною була черемха, з якої потім готували варення на зиму. Йшли в ліс і по гриби. Чоловіки традиційно виготовляли березові віники для лазні.

Нагадаємо, в останній місяць літа 2023 року сонячна активність буде не такою інтенсивною, як у липні, однак у різні дні все ж очікуються три магнітні бурі різної потужності.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 06.08.2023 05:47