Фото: Pixabay

Спекотно та майже без опадів: якою буде погода цими вихідним

На вихідних в Україні здебільшого очікується спекотна погода без опадів. Лише у західних областях синоптики прогнозують дощі з грозами.

Про це повідомляє синоптик Ігор Кібальчич, пише Meteoprog.com.

"Внаслідок надходження спекотної повітряної маси африканського походження на тлі висотного антициклону, у більшості областей нашої країни прогнозується період аномальної спеки. У західній частині та подекуди у північних областях атмосферні фронти призведуть до випадання короткочасних дощів із грозами та деякого зниження температурного фону", — зазначив Кібальчич.

У суботу, 6 липня, опадів в Україні не передбачається. Вітер буде північний із переходом на південно-західний, а його швидкість становитиме 5-10 м/с. Вночі температура повітря становитиме від +13°C до +18°C, а вдень температура повітря коливатиметься від +27°C до +32°C.

У неділю, 7 липня, у більшості областей опадів не передбачається, проте вранці та вдень у західних областях подекуди пройдуть короткочасні дощі з грозами. При грозах можливі шквальні пориви вітру, 15-20 м/с. Вночі температура повітря коливатиметься від +14°C до +19°C, а вже вдень температура повітря сягатиме від +28°C до +33°C.

Нагадаємо, раніше завідувачка відділу прикладної метеорології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту держаної служби надзвичайних ситуацій і Національної академії наук України Віра Балабух повідомляла, що цього літа в Україні середня температура буде вищою за норму на один або два градуси. Найспекотніше буде в липні та в першій половині серпня, водночас суттєві й тривалі зниження температури повітря малоймовірні. Також за її прогнозом, у південних, південно-східних регіонах, а також центральних областях нашої країни ймовірний дефіцит опадів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 06.07.2024 04:36