Фото: Національна поліція

Спілкування із правоохоронцями і ТЦК щодо мобілізації має фіксуватися на відео чи фото, — Нацполіція

Спілкування військовозобов'язаного з поліцією та представниками Територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки щодо мобілізації має фіксуватися на фото і відео. За протиправні дії поліцейського притягнуть до відповідальності.

Про це заявив голова Національної поліції України Іван Вигівський в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна".

Посадовець наголосив, що під час перевірки документів у громадян працівниками поліції та ТЦК фото- і відеофіксація є обов'язковими.

"Щодо фіксації спілкування з громадянами, то закон №3633-ІХ чітко передбачає, що під час перевірки документів уповноважений представник ТЦК і СП або поліцейський здійснює фото- та відеофіксацію процесу пред'явлення та перевірки документів із застосуванням технічних приладів і засобів фото- та відеофіксації (частина шоста статті 22 закону "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію")", — зазначив Вигівський.

Він додав, що у разі вчинення поліцейськими або працівниками ТЦК протиправних дій громадяни можуть повідомити про це за номерами 102 і 112, а також за телефонами гарячих ліній. 

"Відразу буде реакція", — запевнив Вигівський.

Посадовець також додав, що крім механізму фіксації дій співробітників поліції і ТЦК у Нацполіції є підрозділи, які на постійній основі здійснюють контроль за особовим складом щодо можливих протиправних дій.

Нагадаємо, поліцейські не можуть вручати повістки. Вони лише спільно з представниками територіальних центрів комплектування (ТЦК) займаються оповіщенням військовозобов'язаних та перевіряють документи.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими 

Суспільство, 23.05.2024 18:48