Фото ілюстративне. Джерело: Трускавецька міська рада

Чи можуть поліцейські вручати повістки: відповідь голови Нацполіції

Поліцейські не можуть вручати повістки. Вони лише спільно з представниками територіальних центрів комплектування (ТЦК) займаються оповіщенням військовозобов'язаних та перевіряють документи.

Таку заяву зробив очільник Національної поліції України Іван Вигівський в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна".

"Що стосується повноважень, яких раніше не було в поліції — участь у здійсненні заходів щодо оповіщення військовозобов’язаних та резервістів спільно з представниками ТЦК та СП", — пояснив він.

Посадовець наголосив, що "поліцейські безпосередньо не вручають повістки в ТЦК та СП". За його словами, це не передбачено законом".

"Перевірка військово-облікових документів спрямована на дотримання військовозобов'язаними законодавства про оборону, мобілізаційну підготовку та мобілізацію", — зазначив Вигівський.

Він пояснив, що поліцейські мають право перевіряти документи у всіх осіб чоловічої статі віком від 18 до 60 років, незалежно від підстав, визначених законом України "Про Національну поліцію".

Нагадаємо, речник Міністерства оборони України Дмитро Лазуткін заявив, що військовозобов'язаним чоловікам можуть вручити повістку за місцем працевлаштування. Це прописано у новому мобілізаційному законі та буде використовуватись на практиці.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими 

Війна, 23.05.2024 16:42