Фото ілюстративне зі соцмереж

Співпрацював з проросійським блогером: ще один учасник агентурної мережі ФСБ РФ отримав тюремний строк

Завдяки доказовій базі Служби безпеки України до дев'яти років ув’язнення засуджено ще одного учасника агентурної мережі Федеральної служби безпеки Росії (ФСБ), яку було знешкоджено на початку жовтня 2023 року на Миколаївщині.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Зазначається, що восени минулого року у результаті багатоетапної спецоперації кіберфахівці СБУ затримали тринадцять ворожих поплічників, що розвідували позиції Сил оборони та коригували повітряні удари РФ по регіону. Усі вони були на прямому зв’язку з проросійським блогером Сергієм Лебедєвим (більш відомим під псевдонімом "Лохматий"), який переховується у Донецьку і працює на російські спецслужби.

За даними слідства, поплічником Лебедєва став 33-річний мешканець Миколаєва, якого російська ФСБ дистанційно залучила до співпраці одразу після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну. Він неодноразово висловлювався у прокремлівських Telegram-каналах на підтримку загарбників, і тим самим, здобув особливу "увагу" з боку ФСБ.

"Зловмисник намагався виявити місця тимчасового базування штабів ЗСУ та основні маршрути пересування військової техніки українських захисників. Крім цього він здійснював дорозвідку ворожих "прильотів" після масованих повітряних атак рф на територію області. Такі розвіддані потрібні були окупантам для коригування повторних ударів по місцевій інфраструктурі", йдеться у повідомленні.

На підставі зібраних доказів суд визнав фігуранта винним за ч. 3 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, рух, переміщення або розміщення ЗСУ, вчинене в умовах воєнного стану) та призначив йому 9 років тюрми.

Нагадаємо, днями СБУ прийшла з обшуками до єдиного в Україні виробника аптечок для ЗСУ. Йдеться про підприємство "Київгума". За словами генерального директора компанії Андрія Острогруда, обшуки тривають в офісі компанії та її дочірніх підприємствах.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 08.01.2024 16:41