ТОВ "Київгума". Джерело: ukrlegprom

СБУ провела обшуки в бізнесмена, який виробляє аптечки для українських військових

Служба безпеки України прийшла з обшуками до єдиного в Україні виробника аптечок для ЗСУ. Йдеться про підприємство "Київгума".

Про це повідомив генеральний директор компанії Андрій Острогруд на своїй Facebook-сторінці. Обшуки тривають в офісі компанії та її дочірніх підприємствах.

За словами Острогруда, обшуки тривають із 7:00 одночасно за шістьма адресами, зокрема у ТОВ "Київгума", її дочірніх компаніях, а також у засновників.

Генеральний директор розповів, що правоохоронці вручають підозри, робота компанії паралізована.

"Судові ухвали датовані ще 22 грудня 2023 року, а прийшли чомусь тільки зараз… Вже підписали підозру одному із засновників і директорів компаній. Наразі працюють кращі адвокатські обʼєднання, встановлюємо всі обставини та доводи", — написав Острогруд.

ТОВ "Київгума" займається виробництвом виробів з гуми, латексу, ПВХ, ТЕП і силікону, як підприємство повного циклу виготовляє понад 4 000 найменувань продукції.

Раніше Острогруд уже повідомляв про тиск з боку правоохоронних органів на його компанію та повʼязував його з лобіюванням закупівлі для ЗСУ аптечок китайського виробництва. Генеральний директор "Київгуми" є одним з ініціаторів громадського руху "Маніфест 42", спрямованого на протидію корупційного тиску на бізнес з боку тилових силовиків.

У серпні очільник підприємства був присутній на зустрічі координаційної платформи Офісу президента з розв'язання проблемних питань силами бізнесу та правоохоронців. Про це повідомляв заступник керівника Офісу президента Ростислав Шурма.

Нагадаємо, що  у грудні в Києві затримали керівника одного з Головних управлінь Міністерства оборони України, який причетний до оборудки. Посадовець намагався провести закупівлю боєприпасів за завищеними цінами та в обхід антикорупційних запобіжників.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 04.01.2024 21:17