Фото: Facebook-сторінка Дональда Трампа

Справи про секретні документи: суд США відхилив клопотання Трампа

Суддя окружного суду Сполучених Штатів Америки Ейлін Кеннон 14 березня відмовилася відхилити справу про секретні документи проти Дональда Трампа після багатогодинних суперечок. Зокрема, йшлося про те, чи звинувачення проти колишнього президента були надто розпливчастими.

Про це повідомляє CNN.

За даними джерела, на розгляді судді перебувало два з дев'яти клопотань про відмову, які подали обвинувачені у справі. Кеннон вперше почула заяву Трампа про те, що прокуратура звинувачувала його в нібито зберіганні документації національної оборони без дозволу, була надто розпливчастою, щоб її можна було використати проти нього. Менше ніж за три години після слухання Кеннон відхилила це твердження.

У другій пропозиції Трампа стверджувалося, що закон про президентські звіти, який регулює порядок поводження з документами Білого дому адміністрацією, що відходить, вимагає припинення справи. Кеннон ще не ухвалила рішення за другим позовом.

Суддя, однак, під час слухань висловила скептицизм щодо обох клопотань про зняття звинувачень та припустила, що деякі питання, які порушувала команда юристів Трампа, краще залишити на розгляд присяжних.

Нагадаємо, 3 березня американський політик Дональд Трамп зустрівся з мільярдером Ілоном Маском і кількома заможними республіканцями. Мета заходу — терміновий пошук грошових вливань для підтримки власної президентської кампанії.

Раніше Дональд Трамп висловив впевненість — якщо він був би президентом Сполучених штатів Америки, то Росія не наважилась би напасти на Україну, а бойовики ХАМАС не атакували б Ізраїль. У військових конфліктах на території України та Ізраїлю Трамп знову звинуватив чинного главу Білого дому Джо Байдена.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 15.03.2024 08:53