США - КНДР: «Ми вас знищимо!»

30 ЛИСТОПАДА 2017 11:49

На засіданні Ради Безпеки ООН, екстрено скликаному після чергового випробування Пхеньяном балістичної ракети, постпред США Ніккі Хейлі заявила, що в разі початку військових дій існуючий північнокорейський режим буде повністю знищений.  

Про це повідомляє TrueUA з посиланням на Euro News.  

Ніккі Хейлі, постійний представник США при ООН: «Ми ніколи не шукали війни з Північною Кореєю і до сих пір не шукаємо. Але якщо війна почнеться, що може статися через триваючі акти агресії, подібних до тих, що ми бачили вчора, і якщо війна почнеться, не сумнівайтеся, північнокорейський режим буде повністю знищений».  

Росія висловила жаль з приводу проведеного КНДР випробування, заявивши, що не сприймає спроб і претензій Пхеньяна на набуття де-факто статусу ядерної держави. Про це також було заявлено на засіданні Ради Безпеки.  

Василь Небензя постійний представник РФ при ООН: «Росія не сприймає претензії КНДР на набуття статусу ядерної держави і підтримала всі резолюції Ради Безпеки ООН, що вимагають припинення ракетно-ядерної програми Пхеньяна в інтересах денуклеаризації Корейського півострова, ми закликаємо Пхеньян припинити ракетні і ядерні випробування, а Вашингтон і Сеул - відмовитися від проведення в грудні масштабних військових навчань, які розжарюють «вибухонебезпечну обстановку» в регіоні».  

Офіційний Пхеньян розповсюдив фотографії підготовки до запуску. Радіус ураження балістичної зброї такого типу може бути вище, ніж вважалося раніше, крім того, ракета забезпечена функціями захисту - її, як з'ясовується, неможливо знищити, коли вона вже знаходиться на стартовому майданчику. 

 

Світ, 30.11.2017 11:49