Фото: Twitter Ентоні Блінкена

США допоможуть Україні збудувати "армію майбутнього", — Блінкен

Сполучені Штати Америки допоможуть Україні побудувати "армію майбутнього". Збройні сили України отримають сучасну зброю та техніку, а також продовжать навчання.

Про це заявив держсекретар США Ентоні Блінкен під час виступу у Фінляндії.

Він наголосив, що зараз допомога Україні від західних партнерів зосереджена на тому, щоб українська армія змогла повернути свої тимчасово окуповані території та розбудувати оборонні спроможності так, щоб захиститися від російської агресії у майбутньому. Після війни США надалі продовжуватимуть надавати Україні військову допомогу, щоб ЗСУ могли протистояти, якщо РФ знову наважиться напасти.

"Сполучені Штати допоможуть Україні побудувати "армію майбутнього". Це означає сучасні повітряні сили, протиповітряну та протиракетну оборону, сучасні танки й бронетехніку, також здатність виробляти боєприпаси, а ще — навчання та підтримку для бойової готовності сил і техніки", — заявив Блінкен.

Нагадаємо, держсекретар США Ентоні Блінкен доклав найбільше зусиль, щоб переконати президента Джо Байдена дозволити союзникам передавати літаки Україні. Він також активно працював із різними країнами в рамках НАТО, щоб просувати цю політику.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 02.06.2023 19:43