США готується до військового панування в космосі

10 СЕРПНЯ 2018 08:15

Про створення відповідного підрозділу в американській армії оголосив віце-президент Майкл Пенс, повідомляє The Guardian. В ході виступу в Пентагоні він говорив про необхідність підготувати збройні сили до нового театру військових дій, яким може стати космічний простір:

«Як відмітив президент Трамп, недостатньо просто американської присутності в космосі, нам потрібно мати перевагу в космосі. Так ми і зробимо. Америка буде завжди шукати миру як в космосі, так і на Землі, але історія вчить, що для мирного життя потрібна міць. І в космічному просторі Космічні Сили США стануть такою потужністю вже в найближчі роки».

Пенс розповів з посиланням на розвідку, що Росія, Китай і інші країни вже багато років розробляють зброю для боротьби з американськими супутниками. Віце-президент США послався на китайський експеримент 2007 року, в рамках якого, як повідомляли в Пекіні, ракетою з Землі був збитий старий супутник Піднебесної. Через кілька років в Росії були створені Війська повітряно-космічної оборони, які згодом увійшли до складу Повітряно-космічних сил.

Політика, 10.08.2018 08:15