США і Іран «не хочуть війни»

19 ЧЕРВНЯ 2019 08:29

США повинні бути здатні «негайно відреагувати» на можливий напад з боку Ірану, спрямований проти американських інтересів в районі Перської затоки. Про це заявив у вівторок у Флориді держсекретар Майкл Помпео, повідомляє Euro News.

У місті Тампа він зустрівся з членами Центрального командування США, на наступний день після рішення про перекидання на Близький Схід ще тисячі військовослужбовців. В середині травня туди ж відправилася батарея зенітних ракетних комплексів Patriot і військово-транспортний корабель USS Arlington.

«Президент Трамп не хоче війни, - сказав Помпео зокрема. - Ми будемо і далі виступати з цим посланням, роблячи тим не менше все необхідне для захисту американських інтересів в регіоні».

У відповідь президент Ірану Хасан Роухані, виступаючи на церемонії відкриття терміналу міжнародного аеропорту Імама Хомейні в Тегерані, заявив, що Ісламська республіка не має наміру вести війну з будь-якою державою. Він додав, що анти-іранську кампанію в даний час «введуть НЕ нації, а група недосвідчених політиків».

Напруженість у відносинах двох держав різко зросла після нападу 13 червня в затоці Омана на японський і норвезький танкери. США поклали відповідальність за інцидент на Іран, їх підтримали Великобританія і Саудівська Аравія. МЗС Ісламської республіки звинувачення відкинув.

Світ, 19.06.2019 08:29