США не дозволить перетворити Афганістан у притулок для терористів, – Джон Салліван

21 СІЧНЯ 2018 10:49

Сьогодні на засіданні Ради Безпеки ООН заступник держсекретаря США Джон Салліван заявив, що за останні 20 років в Афганістані відбулися величезні зміни. Він закликав Кабул продовжити реформи, зміцнити боротьбу з корупцією і провести в заплановані терміни парламентські і президентські вибори. Про це повідомляє TrueUA з посиланням на UN.

Представник Вашингтона сказав, що США не дозволять перетворити Афганістан у притулок для терористів. «Мільйони дівчаток і хлопчиків в Афганістані ходять в школу. Населення має доступ до базового медичного обслуговування, 90 відсотків населення користуються мобільними телефонами», - зазначив Джон Салліван.

Він згадав про наявність в країні десятків незалежних радіо і телестанцій, сотень друкованих видань. Так що, за словами американського представника, терористам навряд чи вдасться повернути досягнутий прогрес назад.

«Оголосивши в серпні минулого року свою стратегію для південно-східної Азії, президент Трамп підкреслив, що США продовжать підтримувати уряд Афганістану і його сили безпеки в їх боротьбі проти Талібану, а також їх зусилля з протидії «Аль-Каїді», ІДІЛ і іншим терористичним групам ... Ми не дозволимо, щоб Афганістан став притулком для терористів, як це сталося перед 11 вересня 2001 року», - підкреслив Джон Салліван. 

Світ, 21.01.2018 10:49