Фото: Shutterstock

США запровадили нові санкції проти Росії: під обмеження потрапили об'єкти військово-промислового комплексу

У четвер, 11 січня, Сполучені Штати Америки запровадили нові санкції проти Російської Федерації. Під обмеження потрапили активи міноборони країни-агресора та об'єкти військово-промислового комплексу.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства фінансів США.

Зазначається, що під санкції потрапили Ашулукський полігон та Володимирський перспективний військово-дослідний комплекс. До того ж США запровадили обмеження проти Володимира Міхейчика. Він є генеральним директором ВАТ "Державна авіакомпанія "224-й окремий авіаційний загін"

Також уряд США запровадив санкції проти трьох російських важких військово-транспортних літаків: 2-х Іл-76МД та одного АН-124.

Санкції проти Росії

З 2014 року, коли Росія анексувала Крим й окупувала частину Донецької та Луганської областей, проти агресорки було введено майже 17,9 тисячі санкцій. За рівнем обмежень РФ є найбільш санкційною країною у світі, у цьому вона навіть випередила Іран, Сирію й Північну Корею.

У листопаді 2022 року в українській військовій розвідці повідомляли, що внаслідок міжнародних санкцій можливості російського військового виробництва значно скоротились і російські заводи зброї могли виробляти близько 40 нових ракет на місяць. У лютому 2023 року українська розвідка повідомила, що в Росії намагаються проводити імпортозаміщення й спрощувати виробництво зброї, жертвуючи її якістю.

Нині Росія знаходить можливості обходити санкції, це спостерігається, зокрема, у використанні іноземних компонентах в ракетах та дронах, які українські фахівці виявляють після збиття ворожих цілей.

Попри запроваджені санкції, більшість іноземної електронної компонентної бази, яку використовує Росія для виробництва ракет, виготовлено в США — 81%. Про це йдеться у документі санкційної групи Єрмака — Макфола, опублікованому у липні.

Російська корпорація "Конструкторське бюро машинобудування" (КБМ), що виробляє "Іскандери" і "Кинджали", продовжує отримувати комплектовання з Європи й інших країн з допомогою фірм-посередників, писали у жовтні російські ЗМІ.

Нагадаємо, з 1 січня набула чинності заборона на торгівлю алмазами, що походять з Росії. Відповідне рішення було ухвалене в межах 12-го пакету санкцій Євросоюзу проти країни-агресора.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 11.01.2024 21:17