Джанет Єллен. Скріншот із відео

США запровадять новий пакет санкцій проти Росії: куди вдарять агресора

Адміністрація Байдена готує нові санкції, спрямовані на обмеження доступу Росії до товарів, необхідних для підтримки її військової машини.

Про це 22 жовтня заявила міністр фінансів США Джанет Єллен, пише Bloomberg.

"США введуть нові жорсткі санкції проти тих, хто сприяє військовій машині Кремля, включаючи посередників у третіх країнах, які постачають Росії критично важливі матеріали для її збройних сил", — заявила Єллен у Вашингтоні.

Вона зауважила, що санкції буде оголошено вже наступного тижня. Нові обмеження стануть останніми серед заходів, спрямованих на припинення торгівлі критично важливими технологіями, які російські військові використовували при вторгненні в Україну. Експорт більшості таких товарів подвійного призначення безпосередньо до Росії заборонено, тому країна почала закуповувати їх у третіх країн.

Хоча завдяки діям союзників вдалося зупинити деякі постачання, Росія знайшла нові маршрути переправлення товарів, зокрема через Індію, Малайзію та Таїланд.

За словами людей, знайомих із ситуацією, крім націлювання на посередників у країнах, що викликають занепокоєння, США, як очікується, запропонують більше заходів, спрямованих на російський енергетичний сектор та банки. Україна закликає партнерів активізувати зусилля щодо боротьби зі здатністю Росії обходити санкції, а також скоротити її доходи від продажу нафти.

Нагадаємо, раніше Велика Британія запровадила найбільший на сьогодні пакет санкційних обмежень проти "тіньового флоту" Росії. Нові санкції запровадили щодо 18 російських нафтових танкерів і чотирьох танкерів, які перевозять скраплений природний газ.

Нещодавно управління з контролю за іноземними активами Міністерства фінансів Сполучених Штатів Америки запровадило санкційні обмеження на три юридичні та одну фізичну особу за їхню причетність до розробки та виробництва російських далекобійних дронів "Гарпія". 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими 

Війна, 22.10.2024 21:19