Фото: Wikipedia

США збили турецький безпілотник у Сирії

Неподалік американської бази на півночі Сирії військові Сполучених Штатів Америки збили турецький безпілотник. Інцидент стався під час серії атак Туреччини по об'єктах Робочої партії Курдистану

Про це повідомляє Reuters.

Про знищення турецького безпілотника винищувачем F-16 виданню розповіли двоє анонімних чиновників США. Представник міністерства оборони Туреччини заявив, що безпілотник, збитий американцями, не належав турецьким збройним силам. 

Зазначається, що загалом понад 15 безпілотників увійшли до повітряного простору регіону та вдарили по об'єктах інфраструктури, заправних станціях, контрольованих Робочою партією Курдистану, яку турецька влада називає терористичною організацією.

Нагадаємо, президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що його країна надто довго чекає приєднання до Європейського Союзу. За його словами, країна виконала усі обіцянки, аби увійти до ЄС. Ердоган додав, що Туреччина "більше нічого не чекає від Європейського Союзу", який змусив його країну чекати "біля своїх дверей протягом 40 років". Він наголосив, що не буде "терпіти жодних нових вимог або умов" для вступу його країни до ЄС.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 05.10.2023 20:26