Фото соцмережа Х Джо Байдена

США зменшать щомісячну фінансову підтримку України: стали відомі цифри

Сполучені Штати Америки зменшать розмір щомісячної прямої бюджетної допомоги Україні з 1,1 мільярда доларів до 825 мільйонів доларів. Підтримку надаватимуть через Світовий банк як відшкодування дозволених і підтверджених видатків уряду України.

Про це йдеться в запиті Адміністрації президента Джо Байдена до Конгресу щодо екстреного фінансування для допомоги Україні, Ізраїлю та на зміцнення безпеки кордонів США.

Зазначається, що цей запит на фінансування ґрунтується на останній оцінці Міжнародного валютного фонду дефіциту фінансування України на 2024 рік і припущеннях США щодо гарантованого розподілу витрат між ЄС, Японією та іншими донорами.

Сполучені Штати — другий за величиною фінансовий донор Україні у 2023 році. Від початку року США виділили Україні 9,7 мільярда доларів бюджетної підтримки, більше Україні дав тільки Євросоюз — 13 мільярдів доларів.

Нагадаємо, 20 жовтня президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден запросив у Конгресу додаткове фінансування на понад 100 мільярдів доларів. Зокрема, йдеться про допомогу Україні та Ізраїлю. За інформацією Reuters, адміністрація Байдена просить схвалити виділення 61,4 мільярда доларів для України та 14,3 мільярда доларів для Ізраїлю. 

Сам Байден пояснював, що кошти для підтримки України та Ізраїлю — інвестиція, дивіденди від якої отримають наступні покоління американців. Байден додав, що Україна у США має сильну двопартійну підтримку захисту свого суверенітету та територіальної цілісності.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 20.10.2023 21:18