Фото: Прокуратура Києва

Ставив неіснуючі діагнози пацієнтам, "накачував" їх наркотиками та намагався вбити тещу: київський стоматолог отримав вирок

У Києві стоматолог намагався вбити свою тещу та пацієнтку, яку він обікрав. Крім того, він ставив неіснуючі діагнози пацієнтам та "накачував" їх наркотиками. Лікаря засудили до 10 років тюрми.

Про це повідомила прес-служба прокуратури Києва.

"До 10 років позбавлення волі засуджено столичного лікаря-стоматолога за вчинення замахів на вбивство двох осіб та інших умисних злочинів", — йдеться у повідомленні.

Так, прокурор довів в суді, що з травня 2019 року по вересень 2020 року 35-річний обвинувачений, займаючись стоматологічною практикою, вводив пацієнтів в оману. Він призначав їм лікування, яке насправді не було потрібне. Таким чином зловмисник заволодів близько 400 тисяч гривень своїх пацієнтів.

До того ж у березні 2020 року стоматолог проник додому до 70-річної пацієнтки та викрав її банківську картку, з якої зняв 78 тисяч гривень.

"Надалі, бувши викритим цією ж потерпілою у шахрайстві, обвинувачений намагався заподіяти їй смерть від ураження струмом. Для цього він приніс електричні дроти до будинку, де вона проживала, та під’єднав їх до щитка біля її квартири", — зазначили у прокуратурі.

Влітку того ж року злочинець, супроводжуючи додому іншу пацієнтку, застосував до неї речовини з сильною дією. Після цього, чоловік заволодів грошовими коштами та матеріальними цінностями жінки на загальну суму 63 тисячі гривень.

Також обвинувачений на ґрунті тривалих неприязних відносин здійснив замах на вбивство колишньої тещі. Він навмисно пошкодив гальмівний шланг та систему газо-балонного обладнання в її автомобілі, що надалі могло призвести до ДТП чи вибуху транспортного засобу. Проте потерпіла під час руху встигла здійснити екстрену зупинку автомобіля за допомогою ручних гальм. Вона залишилася жива.

"Під час судового засідання з обрання запобіжного заходу чоловік  здійснював погрози життю прокурора", — додали в прес-службі.

Обвинуваченого визнано винним. Йому призначено остаточне покарання у вигляді 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадаємо, 5 грудня Галицький районний суд Львова призначив чотири роки ув'язнення відомому львівському лікарю-інфекціоністу Ігорю Бернику. На початку повномасштабного вторгнення він дав працівнику Служби безпеки України 15 тисяч доларів для безперешкодного виїзду за кордон.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 12.12.2023 17:59