Фото: Facebook Рустема Умєрова

Сто днів на посаді: Умєров підсумував результати роботи

Міністр оборони Рустем Умєров підсумував ключові результати його команди за 100 днів роботи. Зокрема, посадовець виокремив п'ять головних досягнень за цей час.

Про це повідомляється на сайті Міністерства оборони України. 

Нові технології для війська

"Завдяки процедурам Fast Track для технологій РЕБ, РЕР, FPV-дрони потраплятимуть у війська швидко — в обхід усіх кіл бюрократичного пекла. Від розробки до контракту — за двадцять днів", — йдеться у повідомленні.

Крім того, Міноборони почало закуповувати БпЛА та РЕБ. Умєров пообіцяв, що наступного року українська армія отримає нову якість та кількість забезпечення військ БпЛА (включно з FPV-дронами) та засобами РЕБ.

"Ті обсяги, які ми закладаємо в план, раніше вважались немислимими. Партії FPV та РЕБ вже замовляємо в українських виробників", — наголосив міністр.

технології для війська

Прозорі закупівлі

Команда Міноборони запустила Державний оператор тилу — агенцію для всіх нелетальних закупівель. Водночас департамент, на якому раніше було зосереджено все і який став розсадником корупції — розформовується. Його керівник — під слідством.  

прозорі закупівлі

Цифровізація невідворотна

Міноборони розгорнуло систему електронного документообігу між військовими та цивільними госпіталями, військовими частинами і ТЦК та СП. Відтак, пораненим військовослужбовцям не треба особисто возити документи до військової частини після рішення ВЛК про відпустку або непридатність. 

Крім того, запроваджено електронну чергу на ВЛК, завдяки якій військовослужбовці можуть записуватися на проходження гарнізонного ВЛК заздалегідь та дистанційно. 

цифровізація

Рекрутинг

Наразі в Україні запущено рекрутингу у Сили оборони. Отож, фахівці мобілізуються до лав Збройних сил на конкретні посади, які відповідають їхнім професійним навичкам та бажанню бути корисним у війську. 

"Вже чотири великі компанії допомагають війську знаходити кваліфіковані кадри — Lobby X, Work.ua, Robota.ua та Olx.ua. Вже є перші результати", — йдеться у повідомленні.

рекрутинг

Виробництво озброєння в Україні

Україна підписала меморандум про спільне виробництво та обмін технічними даними із США. Було проведено два форуми Оборонних Індустрій DFNC1 — у Києві та Вашингтоні — зібрали майже пів тисячі передових виробників озброєння.

"Маємо десятки нових контрактів між компаніями про спільне виробництво чи обмін технологіями", — розповіли у Міноборони.

виробництво озброєння

Колажі: Міністерство оборони України

Нагадаємо, при вступі на посаду президент Володимир Зеленський озвучив першочергові завдання для Рустема Умєрова. Особлива увага була приділена цифровізації Міністерства оборони. Зокрема, зменшенню бюрократії, спрощенню документообігу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 16.12.2023 10:37