Фото: Офіс президента

Столтенберг розповів про перший "важкий" дзвінок Зеленському після повномасштабного вторгнення РФ

Колишній генеральний секретар Північноатлантичного альянсу Єнс Столтенберг розповів, що перша розмова з українським лідером Володимиром Зеленським, після повномасштабного вторгнення Росії у лютому 2022 року, була важкою.

Таку заяву колишній генсек зробив в інтерв'ю Financial Times.

Як пригадав Столтенберг, він зміг поговорити із президентом України лише за декілька днів після початку великої війни. За його словами, "ця телефонна розмова була досить важкою".

Колишній генсек зауважив, що на той час він дуже переймався через те, що Зеленського скоро "спіймають або вб'ють".

"Але, крім того, більша частина розмови була присвячена безпольотній зоні. Він хотів безпольотну зону. І я не зміг надати йому цього", — сказав він.

Столтенберг наголосив, що наразі не шкодує про своє рішення.

"Реальність така, що від самого початку я сформулював підхід НАТО: підтримувати Україну, але не брати участі в конфлікті", — зазначив він.

Також колишній генсек зізнався, що у перші місяці президентства Зеленського, він дуже недооцінив його, адже той був недосвідченим політиком.

"Він мені сподобався, але я не уявляв, що він стане військовим лідером. Він був недосвідчений. Він ставив найпростіші запитання. Я його абсолютно недооцінив", — сказав Столтенберг.

Нагадаємо, раніше Столтенберг заявляв, що Україну можуть взяти до Північноатлантичного альянсу навіть попри те, що деякі її території перебувають під російською окупацією.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 04.10.2024 23:53