Фото ілюстративне. Джерело: mil.in.ua

Стовідсоткова влучність: Повітряні сили назвали кількість знищених "шахедів" цієї ночі

У ніч на 15 вересня 2023 року ворог атакував Україну ударними БпЛА типу Shahed-136/131 з південно-східного напрямку (Приморсько-Ахтарськ Російської Федерації).

Про це повідомила прес-служба Повітряних сил ЗСУ.

"Усього зафіксовано пуски 17 ударних БпЛА, які різними маршрутами рухалися в напрямку Хмельниччини. Усі 17 "шахедів" знищено протиповітряною обороною по маршруту слідування", — йдеться в повідомленні.

Інфографіка Повітряних сил ЗСУ

Інфографіка Повітряних сил ЗСУ

У Повітряних силах додали, що до знищення непроханих гостей залучали винищувальну авіацію, зенітні ракетні підрозділи, мобільні вогневі групи Повітряних сил та інших складових Сил оборони.

Цієї ночі в низці регіонів України оголошували повітряну тривогу. Зокрема, в Хмельницькій області пролунала серія вибухів — це працювали сили протиповітряної оборони. Вибухи та роботу ППО підтвердив перший заступник голови Хмельницької обласної військової адміністрації Сергій Тюрін.

Нагадаємо, що зранку 15 вересня також інформували про загрозу застосування ворогом ударних БпЛА у Вінницькій і Черкаській областях. Група ворожих ударних БпЛА рухалася у північно-західному напрямку.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 15.09.2023 09:52