Фото ілюстративне. Джерело: росЗМІ

Стрілянина у кишинівському аеропорту: чому зловмисник відкрив вогонь

У п'ятницю, 30 червня, в аеропорту Кишинева сталася стрілянина. Нападником виявився громадянин Таджикистану.

Про це у Facebook повідомив прем'єр-міністр Молдови Дорін Речан.

За даними чиновника, стрілянину розпочав 43-річний громадянин Таджикистану, якому з міркувань безпеки заборонили в'їзд до Республіки Молдова. Речан повідомив, що тоді він вихопив у одного із прикордонників зброю і відкрив вогонь: вбив одного прикордонника, одного працівника охорони аеропорту та поранив одного пасажира.

"Мої глибокі співчуття родинам постраждалих. Уряд втрутиться з необхідною допомогою. Державні установи підвищили рівень мобілізації задля безпеки та громадського порядку. Прокурор розслідує справу та надасть всі деталі", — йдеться у повідомленні.

ЗМІ писали, що пасажир прибув рейсом із Туреччини. Відомо, що Молдова посилила контроль в аеропорту Кишинева у зв'язку з повномасштабною агресією проти України на тлі побоювань, що так до держави можуть потрапити проросійські агенти.

Нагадаємо, президентка Молдови Мая Санду запропонувала парламенту створити державне відомство для протидії дезінформації й російській пропаганді. Національний центр "Патріот" буде координувати та впроваджувати державу політику у сфері інформаційної безпеки.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 30.06.2023 21:08