Фото: Національна поліція

Стріляв по посту охорони ТЦК у Луцьку: зловмиснику загрожує довічне позбавлення волі

У Луцьку правоохоронці затримали чоловіка, який здійснив постріли з рушниці по військових на посту охорони Луцького міського територіального центру комплектування та соціальної підтримки. Йому загрожує до 15 років тюрми або довічне ув’язнення. 

Про це йдеться у повідомленні Головного управління Національної поліції у Волинській області.

У поліції нагадали, що інцидент трапився вночі, 27 серпня, в Луцьку. Невідомий відкрив вогонь по військовослужбовцях, які несли службу з охорони режимного об'єкта на посту. Військові відкрили вогонь у відповідь. Внаслідок стрілянини одного військовослужбовця було поранено, він був госпіталізований. Після перестрілки невідомий втік. 

Провівши низку заходів, оперативники спільно зі слідчими та співробітниками кримінального аналізу Нацполіції встановили місцеперебування стрілка. Вже у середу, 4 вересня, за силової підтримки спецпризначенців поліції КОРД, правопорушника затримали. Стрільцем виявився 40-річний місцевий житель. Зброю у нього вилучили та направили на дослідження. Мотиви скоєння злочину фігурантом встановлюються слідством.

"За фактом посягання на життя військовослужбовця триває досудове розслідування, розпочате за ст. 348 Кримінального кодексу України. Після оголошення затриманому підозри вирішуватиметься питання про обрання йому запобіжного заходу — тримання під вартою", — йдеться у повідомленні Національної поліції.

Раніше повідомлялось, що 15 липня у територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки Львівської області стався вибух. На територію військкомату, ймовірно, кинули гранату.

Нещодавно в Яворові Львівської області відбувся напад на працівника Територіального центру комплектування та соціальної підтримки. Винуватця уже затримали.

Нагадаємо, у Черкаській області 30 травня у селищі Катеринопіль невідомі кинули вибуховий пристрій у двір працівника Територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

Також у Києві чоловік напав на працівників Деснянського територіального центру комплектування та соціальної підтримки. Нападника затримали правоохоронці.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 04.09.2024 18:57