Фото: Центр національного спротиву

Створять центр мілітаризації молоді: Нацспротив повідомив про плани окупантів у Криму

Російські загарбники планують створити додатковий центр мілітаризації молоді у тимчасово окупованому Севастополі. Основною метою рашисти вбачають виховання нових людей для ворожої армії та популяризацію окупантів.

Про це повідомляє Центр національного спротиву. За даними руху, офіційно він має назву військово-патріотичний центр виховання молоді "Авангард".

"Курувати центр має так званий "Чорноморський флот РФ", залишки якого доживають останні дні. Саме через кадровий дефіцит росіяни й планують створити молодіжний центр агітації", — йдеться у повідомленні Нацспротиву.

У ЦНС також вказують, що такі дії є порушенням міжнародного права, яке "забороняє рекрутинг населення захоплених територій до лав окупаційної армії". 

"Відтак кожен дотичний до створення центру стане відомий й понесе відповідальність", — додали у Нацспротиві.

Нагадаємо, раніше президент України Володимир Зеленський заявив, що процес деокупації Кримського півострова пройде легше, ніж захопленого росіянами Донбасу. У цьому важливу роль відіграє ментальне повернення людей до України.

Також у липні 2023 року Зеленський повідомив, що війна в Україні не буде завершена до деокупації Кримського півострова. Інших сценаріїв українська влада не розглядає.

На думку колишнього прем’єр-міністра Великої Британії Бориса Джонсона, українській армії під силу звільнити тимчасово окупований Крим. Це станеться у разі продовження постачання озброєння від союзників.

Своєю чергою 17 березня міністр оборони Російської Федерації Сергій Шойгу прибув до окупованого Криму, де заслухав доповіді командування флоту. Він також поділився думками, як захищатися від атак України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 20.03.2024 16:42