Суд заарештував підозрюваного в організації схеми заволодіння коштами Держспецзв'язку

У середу, 22 листопада, суд обрав запобіжний захід організатору заволодіння 62 мільйонами гривень Держспецзвʼязку. Йому присудила перебування під вартою з можливістю внести застави 50 мільйонів гривень.

Про це повідомляє прес-служба Спеціальної антикорупційної прокуратури (САП).

"Суд частково задовольнив клопотання детективів НАБУ, погоджене прокурором САП, та застосував до указаного підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення 50 мільйонів гривень застави та покладенням процесуальних обов’язків у разі її внесення", — йдеться у повідомленні.

Судове засідання обрання запобіжного заходу екс-керівнику служби спецзв’язку Юрію Щиголю ще триває.

Справа Юрія Щиголя

Національне антикорупційне бюро (НАБУ) та Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) викрили організовану групу у складі з керівництвом Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України (Держспецзв’язку). Її члени заволоділи державними коштами на суму понад 62 мільйони гривень.

Слідство встановило, що впродовж 2020-2022 років власник групи компаній у змові з керівництвом Держспецзв’язку розробили схему заволодіння бюджетними коштами, виділеними на закупівлю обладнання та програмного забезпечення.

Вранці 20 листопада з’явилася інформація, що уряд звільнив Щиголя та його заступника Віктора Жору. Тимчасово виконувати обовʼязки голови відомства буде Дмитро Маковський.

Нагадаємо, Національне антикорупційне бюро (НАБУ) виявило на криптогаманці колишнього голови Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації Юрія Щиголя близько 1,5 мільйона доларів в криптовалюті.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 22.11.2023 18:22