Фото: НАБУ/САП

Екс-керівник Держспецзв'язку Щиголь зберігає у криптовалюті майже $1,5 млн: САП просять узяти його під варту

Національне антикорупційне бюро (НАБУ) виявило на криптогаманці колишнього голови Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації Юрія Щиголя близько 1,5 мільйона доларів в криптовалюті.

Про це повідомив журналіст Олег Новіков.

За його словами, також під час обшуків у нього знайшли 82 тисячі євро і 72 тисячі доларів готівкових коштів.

Зважаючи на це, НАБУ і САП просять узяти під варту Щиголя з альтернативою 50,23 мільйона гривень застави. Наразі в судовому засіданні оголошена перерва.

Фото: Telegram журналіста Олега Новікова

Фото: Telegram журналіста Олега Новікова

Справа Юрія Щиголя

Національне антикорупційне бюро (НАБУ) та Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) викрили організовану групу у складі з керівництвом Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України (Держспецзв’язку). Її члени заволоділи державними коштами на суму понад 62 мільйони гривень.

Слідство встановило, що впродовж 2020-2022 років власник групи компаній у змові з керівництвом Держспецзв’язку розробили схему заволодіння бюджетними коштами, виділеними на закупівлю обладнання та програмного забезпечення.

Вранці 20 листопада з’явилася інформація, що уряд звільнив очільника Держспецзв'язку Юрія Щиголя та його заступника Віктора Жору. Тимчасово виконувати обовʼязки голови відомства буде Дмитро Маковський.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 22.11.2023 17:38