Фото: НАБУ/САП

Звільнений керівник Держспецзв'язку вперше прокоментував звинувачення в корупції

Звільнений голова Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України (Держспецзв’язку) Юрій Щиголь переконує, що готовий пояснити, як формується ціна під час купівлі програмного забезпечення. Посадовець намагатиметься довести свою невинуватість у суді.

Свою позицію Юрій Щиголь опублікував у Facebook.

За його словами, вранці в понеділок він сам написав заяву про відставку, тому що Держспецзв'язку є частиною Сил безпеки і оборони і не має "страждати від підозр", доки триватиме розслідування і суд. За його словами, йдеться про програмне забезпечення для боротьби з кіберзагрозами, і його завдання — пояснити, як формується ціна під час закупівлі. 

"Упевнений, що зможу довести власну невинуватість під час неупередженого слідства і безпосередньо в суді. Адже всі закупівлі служби (Держспецзв'язку) з 2020 року проводили з дотриманням чинного законодавства", — написав Щиголь.

Справа Юрія Щиголя

Національне антикорупційне бюро (НАБУ) та Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) викрили організовану групу у складі з керівництвом Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України (Держспецзв’язку). Її члени заволоділи державними коштами на суму понад 62 мільйони гривень.

Слідство встановило, що впродовж 2020-2022 років власник групи компаній у змові з керівництвом Держспецзв’язку розробили схему заволодіння бюджетними коштами, виділеними на закупівлю обладнання та програмного забезпечення.

Вранці 20 листопада з’явилася інформація, що уряд звільнив очільника Держспецзв'язку Юрія Щиголя та його заступника Віктора Жору. Тимчасово виконувати обовʼязки голови відомства буде Дмитро Маковський.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 20.11.2023 19:11