Фото: pixabay

Українські військові до кінця року отримають сотні дронів вітчизняного виробництва: деталі

Збройні сили України до кінця 2023 року отримають сотні дронів вітчизняного виробництва. Виготовить і поставить їх нашим військовим підприємство "Укроборонпром".

Про це повідомив очільник Державної служби спецзв'язку та захисту інформації Юрій Щиголь у коментарі для "Інтерфакс-Україна".

За його словами, частка "Укроборонпрому" в загальних обсягах закупівель "Армії дронів" систематично збільшується. Представники Держспецзв'язку законтрактували вже сотні дронів для армії. Підприємство зобов'язалося виготовити замовлення до кінця поточного року.

"З нуля вона виросла до того, що ми сьогодні закуповуємо у них. А нуль був ще в серпні. З серпня, відтоді як ми уклали перший контракт і до сьогодні доля "Укроборонпрому" збільшилася з одного до кількох сотень дронів, які вже законтрактовано. Плануємо отримати їх до кінця року", — підкреслив він.

Також Щиголь наголосив, що станом на сьогодні підприємство займається виготовленням озброєння, виробництвом якого не займалося близько 10 останніх років.

"Укроборонпром" сьогодні працює і виробляє те, чого не виробляв ніколи раніше упродовж десятків років. Вони почали робити FPV-дрони, дрони високої дальності. Ми в них купуємо цю продукцію і постачаємо ЗСУ", — додав він.

Нагадаємо, Україна налагодила серійне виробництво вітчизняного аналога "шахедів". За місяць таких дронів виробляють десятки.

Додамо, на початку листопада директор "Укроборонпрому" Герман Сметанін заявляв, що український аналог "шахеда" вже вражав російські об'єкти. Рекордна дальність його бойового вильоту — близько 1 000 кілометрів. Його замовляють Сили оборони України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 17.11.2023 14:21