Фото ілюстративне. Джерело: ArmyInform

Україна запустила в серійне виробництво аналог "шахеда" та ще потужніші дрони, — "Укроборонпром"

Український аналог "шахеда" вже вражав російські об'єкти. Рекордна дальність його бойового вильоту – близько 1 000 кілометрів. Його замовляють Сили оборони України.

Про це повідомив директор "Укроборонпрому" Герман Сметанін в інтерв'ю "Економічній правді".

"Ми вже виробляємо безпілотник-камікадзе, який здатен літати на 1 000 кілометрів. Зокрема, в кооперації з іноземними партнерами. Де саме, я розповідати не буду з міркувань безпеки. Головне, що вони літають і вибухають, а Сили оборони їх замовляють. Це ж чудово!" — наголосив він.

Сметанін розповів, що в Україні багато державних і приватних виробників. У нас є аналог "шахеда", а є і потужніші моделі, бо "шахеди" так далеко не літають.

"Ми зараз зосередилися на виробництві складніших і дорожчих дронів із високими характеристиками. Рекорд за дальністю бойового вильоту — приблизно 1 000 кілометрів", — додав директор "Укроборонпрому".

За його словами, триває освоєння виробництва маленьких FPV-дронів. Їх зараз потрібно дуже багато. Тому триває допомога приватним фірмам масштабувати їхні розробки.

"Підписали ліцензійні угоди з трьома великими компаніями на виробництво їхніх моделей. У нас є люди, приміщення, нам завозять компоненти, і ми виробляємо. Допомагаємо масштабувати розробки всім, хто до нас звертається", — підсумував Герман Сметанін.

Нагадаємо, наприкінці жовтня міністр із питань стратегічних галузей промисловості України Олександр Камишін заявив, що Україна зараз виробляє у рази більше снарядів, ніж торік. А дронів до кінця 2023 року виготовлятиме десятки тисяч за місяць.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 06.11.2023 10:58