Виступ Олександра Камишіна. Джерело: НАЗК

Виробництво снарядів і дронів зростає: міністр Камишін розповів, скільки БпЛА виготовить Україна до кінця року

Міністр із питань стратегічних галузей промисловості України Олександр Камишін заявив, що Україна зараз виробляє у рази більше снарядів, ніж торік. А дронів до кінця 2023 року виготовлятиме десятки тисяч за місяць.

Про це повідомило "Суспільне" з посиланням на його слова на брифінгу під час Промислового форуму НАТО у шведському Стокгольмі.

Міністр зазначив. що Україна й досі здебільшого у питаннях снарядів покладається на постачання партнерів. Вітчизняний оборонно-промисловий комплекс зростає, але цього замало: наразі як би Україна не збільшила власне виробництво, все одно багато в чому покладатиметься на постачання західних партнерів.

"Якщо говорити, наприклад, про снаряди, то нині ми виробляємо їх у рази більше, ніж за весь минулий рік. Але це в будь-якому разі досить далеко від того, скільки нам потрібно. Тому що у нас найбільша війна поколінь. І рівень споживання снарядів досить високий", — наголосив Камишін.

За словами посадовця, промисловість дронів в Україні нарощується швидше, ніж боєприпасів і бойової зброї.

"Стосовно дронів, то ми вже виробляємо їх тисячами. До кінця року це будуть десятки тисяч за місяць", — додав він.

Нагадаємо, що на цьому ж промисловому форумі в Стокгольмі генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що оборонна промисловість НАТО має три головні завдання. Це — підтримка України, оборонні потреби союзників і утримання Альянсу на вістрі технологічного прогресу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 25.10.2023 15:38