Колаж ТrueUA

Суд обрав запобіжний захід офіцеру, який подарував гранати помічнику Залужного

У понеділок, 11 грудня, офіцеру з Апарату головнокомандувача Збройних сил України Олегу Тімченку, який подарував гранати помічникові Валерія Залужного, обрали запобіжний захід. Суд призначив йому особисте зобов'язання.

Про це повідомляє прес-служба Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Центрального регіону в коментарі "Українській правді".

"Розгляд апеляції відбувся 4 грудня. За результатами розгляду фігуранту обрано запобіжний захід у виді особистого зобов'язання", — заявили у прокуратурі.

Це означає, що підозрюваного не затримали, але поклали на нього низку обов'язків. Зокрема, прибувати за кожною вимогою до суду або іншого визначеного органу державної влади.

Варто додати, що 9 листопада Печерський райсуд Києва не обрав запобіжний захід Тімченку. Спецпрокуратура заявила, що оскаржуватиме ухвалу суду. 

Що відомо про загибель Геннадія Частякова

6 листопада під час розпакування подарунка стався підрив гранати, внаслідок чого Геннадій Частяков загинув, а його син Гліб — отримав травми й нині перебуває у лікарні. Наступного дня Офіс генерального прокурора визначив підслідність у цьому кримінальному провадженні за Державним бюро розслідувань.

Досудове слідство триває, працівники Бюро встановлюють усі факти, пов’язані з трагічною подією та поки не відкидають жодну з версій. Зокрема:

  • нещасний випадок в результаті необережного поводження з боєприпасами;
  • вбивство на замовлення спецслужб РФ;
  • вбивство на ґрунті неприязних відносин;
  • спроба вбивства спецслужбами РФ іншого офіцера Апарату головнокомандувача ЗСУ.

​Наразі правоохоронці розглядають головною причиною загибелі Геннадія Частякова нещасний випадок, який стався внаслідок необережного поводження з боєприпасами.

Нагадаємо, 14 листопада Державне бюро розслідувань і прокуратура подали апеляцію на рішення суду про запобіжний захід офіцеру, який подарував гранати помічникові головнокомандувача Збройних сил України Валерія Залужного

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 11.12.2023 18:45