Колаж TrueUA

Загибель помічника Залужного: ДБР готує апеляцію щодо запобіжного заходу для офіцера, який подарував гранати

14 ЛИСТОПАДА 2023 18:44

Державне бюро розслідувань і прокуратура подали апеляцію на рішення суду про запобіжний захід офіцеру, який подарував гранати помічникові головнокомандувача Збройних сил України Валерія Залужного. Наразі слідчі з'ясовують усі обставини трагедії загибелі Геннадія Частякова.

Про це повідомила радниця з комунікації Державного бюро розслідувань Тетяна Сапьян в ефірі телемарафону. За її словами, наступним кроком правоохоронці оскаржуватимуть рішення суду щодо запобіжного заходу.

"Офіцеру апарату помічників головнокомандувача ЗСУ повідомлено про підозру. Була спроба обрати йому запобіжний захід, але суд не обрав. Прокуратура і слідчі ДБР не погоджуються з таким рішенням суду", — розповіла Тетяна Сап'ян.

Що відомо про загибель Геннадія Частякова

У понеділок, 6 листопада, під час розпакування подарунка стався підрив гранати, внаслідок чого Геннадій Частяков загинув, а його син Гліб — отримав травми й нині перебуває у лікарні. Наступного дня Офіс генерального прокурора визначив підслідність у цьому кримінальному провадженні за Державним бюро розслідувань.

Досудове слідство триває, працівники Бюро встановлюють усі факти, пов’язані з трагічною подією та поки не відкидають жодну з версій. Зокрема:

  • нещасний випадок в результаті необережного поводження з боєприпасами;
  • вбивство на замовлення спецслужб РФ;
  • вбивство на ґрунті неприязних відносин;
  • спроба вбивства спецслужбами РФ іншого офіцера Апарату головнокомандувача ЗСУ.

Нагадаємо, наразі правоохоронці розглядають головною причиною загибелі помічника головнокомандувача Збройних сил України Геннадія Частякова нещасний випадок, який стався внаслідок необережного поводження з боєприпасами.

У четвер, 9 листопада, у Печерському суді столиці проходив суд, де мали обрати запобіжний захід офіцеру з Апарату головнокомандувача ЗСУ, який подарував гранати помічникові Валерія Залужного Геннадію Частякову. Запобіжний захід підозрюваному Олег Тімченку не обрали.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 14.11.2023 18:44