Суд призначив Росії сплатити вдові прикордонника майже 4 млн грн

20 ГРУДНЯ 2018 15:15

Хмельницький міськрайонний суд призначив стягнути 3 938 400 гривень з Російської Федерації на користь сім’ї загиблого військовослужбовця. Про це повідомляють у прес-службі суду.

«На користь вдови військового прикордонника та їх дитини призначено сплатити моральну шкоду, спричинені загибеллю чоловіка, батька, в розмірі 3 938 400 гривень, що еквівалентно - 60 000 євро кожному. Встановлено, що чоловік позивачки у складі маневреної групи виконував завдання з посилення охорони державного кордону на ділянках з Російською Федерацією в Донецькій області. У липні 2014 року біля м. Шахтарськ, БТР-80, яким керував чоловік позивачки підірвався на фугасі збройних формувань Російської Федерації», – йдеться у повідомленні суду.

Додають, що тоді чоловік позивачки та ще один військовослужбовець загинули, зазнали поранень 8 військових. Цей факт встановив суд.

«Жінка вказувала, що саме Російська Федерація повинна нести відповідальність за військові дії, в результати якої гинуть Українці, і саме з цієї країни слід стягнути моральну шкоду на її користь, завдану загибеллю чоловіка та батька. Визначаючи розмір моральної шкоди, суд врахував, що через втрату чоловіка та батька її дитини, вона відчуває безперервний невгамовний душевний біль та страждання», – зазначають у суді.

Рішення чинності не набрало та може бути оскаржене відповідачем.

Суспільство, 20.12.2018 15:15