Фото: росЗМІ

Суд продовжив арешт колишньому директору "Мотор Січі" Богуслаєву, якого підозрюють у колабораціонізмі

У четвер, 30 листопада, Солом’янський районний суд Києва продовжив запобіжні заходи екс-президенту компанії "Мотор Січ" В'ячеславу Богуслаєву. Також рішення ухвалили і щодо начальника департаменту з зовнішньої економічної діяльності Олега Дзюби.

Про це повідомляє "Суспільне".

Зазначається, що обидва підозрювані перебуватимуть під вартою без права на заставу до 5 січня 2024 року.

Також суд призначив справу до розгляду по суті на 25 грудня 2023 року. Богуслаєва підозрюють у колабораціонізмі, пособництві РФ і перешкоджанні діяльності ЗСУ.

Нагадаємо, у серпні 2022 року колишній директор "Мотор Січі" обговорював таємний план для реалізації схеми постачання двигунів у РФ через Китай зі своїм підлеглим — начальником департаменту зовнішньоекономічної діяльності підприємства Олегом Дзюбою.

Також було оприлюднено нові факти злочинної діяльності В’ячеслава Богуслаєва. Контррозвідка та слідчі Служби безпеки викрили дані, які вказують на можливу співпрацю Богуслаєва з країною-агресором.

10 травня В’ячеслав Богуслаєв попросив додати його до списку на обмін з Росією. Йому інкримінують пособництво державі агресору, колабораційну діяльність, сприяння діяльності терористичної організації і протидію ЗСУ. За рішенням суду до 27 травня перебуває в СІЗО. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 30.11.2023 20:57