Суд стягнув з «Газпрому» майже 80 млн грн.

27 ВЕРЕСНЯ 2017 14:56

Сьогодні Господарський суд міста Києва виніс ухвалу, якою підтвердив законність стягнення з «Газпрому» 79,8 млн грн в бюджет України. Про це TrueUA повідомив Міністр юстиції Павло Петренко.

«Завдяки злагодженій роботі Міністерства юстиції та Державної виконавчої служби справедливість поновлено. Мін'юст продовжує виконання судового рішення зі стягнення з російського газового монополіста в бюджет України 171 мільярда гривень», - зазначив очільник Мін’юсту.

За його словами, судове рішення стосується дивідендів російського газового монополіста в АТ «Газтранзит».

Нагадаємо, після повного задоволення заяви державного виконавця Господарським судом м. Києва щодо стягнення з «Газпрому» російський газовий монополіст подав апеляційну скаргу до Київського апеляційного господарського суду. Останній цю скаргу задовольнив.

«Проте державним виконавцем була подана касаційна скарга до Вищого господарського суду України, який постановою направив справу на новий розгляд до Господарського суду міста Києва і сьогодні останній підтвердив законність стягнення дивідендів з «Газпрому», - наголосив Павло Петренко.

Як повідомлялося раніше, у грудні 2016 року Господарський суд Києва задовольнив позов Антимонопольного комітету України і зобов'язав «Газпром» заплатити штраф та пеню у розмірі 171 млрд грн за порушення антимонопольного законодавства.

Події, 27.09.2017 14:56