Фото: соцмережі

Сутички у Лаврі: поліція назвала кількість затриманих

У середу, 19 квітня, поблизу одного із корпусів Києво-Печерської лаври правоохоронці затримали чотирьох активних учасників хуліганських дій на території Києво-Печерської лаври. Слідчі повідомили їм про підозру.

Про це повідомила прес-служба Національної поліції.

Варто зауважити, що того дня повідомлялося й про затримання прихильниці УПЦ МП Вікторії Кохановської.  За словами адвоката УПЦ МП Микити Чекмана, Кохановську затримали через підозру в хуліганстві (ст. 208 КПК).

У Нацполіції повідомили, що 19 квітня, після завершення роботи комісії Міністерства культури, група осіб пошкодила захисні ролети та зайшла до приміщення, яке представники комісії оглянули та опечатали. На місці події працювала слідчо-оперативна група Печерського управління поліції. 

Правоохоронці провели низку слідчих дій та за допомоги аналітиків столичного главку встановили чотирьох найбільш активних учасників, які вчинили правопорушення. Їх затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України та доставили до відділу поліції. Ними виявилися двоє жінок, 1986 та 1984 років народження, та двоє чоловіків, 1983 та 2001 років народження.

"За погодженням із Печерською окружною прокуратурою слідчі повідомили затриманим про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 296 Кримінального кодексу України — хуліганство. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до п'яти років. Досудове розслідування триває", — йдеться у повідомленні.

Ймовірно, однією із підозрюваних і є активістка Кохановська.

Нагадаємо, вранці 19 квітня віряни Української православної церкви Московського патріархату влаштували сутички із поліцією поблизу одного з корпусів Києво-Печерської Лаври.

Також повідомлялось, що спеціальна комісія Мінкульту, яка працює на території Києво-Печерської Лаври, зафіксувала жахливий стан приміщень святині. Один із корпусів опечатали, слідчі почали проводити процесуальні дії.

Варто відзначити, що в Україні триває робота з повернення під протекторат держави храмів, які орендує Українська православна церква Московського патріархату. Йдеться не лише про Києво-Печерську лавру, а й про Почаївську лавру в Тернопільській області та Святогірську — на Донеччині.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 20.04.2023 12:29