Фото: Офіс президента

"Світ чує нашу позицію": Зеленський у зверненні підбив підсумки G7

Президент Володимир Зеленський підбив попередні підсумки зустрічей в Японії на саміті G7 та Лізі арабських держав. Глава держави відзначив продуктивні зустрічі з лідерами провідних країн світу.

Про це йдеться у традиційному вечірньому зверненні президента.

Міжнародні зустрічі президента

У п’ятницю — Ліга арабських держав. Субота й неділя — G7 плюс Україна та ще розширений формат — сім плюс партнери, зокрема Глобальний Південь, плюс Україна.

"Світ чує нашу позицію. Захист і гарантії безпеки, повернення всіх наших територій, всіх наших людей, справедливість, реалізація нашої формули миру… Щодо кожного суттєвого для України пункту маємо порозуміння зі світовою більшістю. І разом будемо збільшувати український потенціал", — сказав президент.

Глава держави зазначив, що Україна була справді почесним учасником роботи "Великої сімки". Українська тематика — центральна.

"Зустріч із Президентом Байденом і, як завжди, стаємо сильнішими після таких переговорів. Зустріч із лідером Індонезії — змістовно. Зустріч із Президентом Республіки Корея — є потенціал для міцних відносин. Зустріч із Премʼєр-міністром Канади Трюдо — дякую, Джастіне, тобі. Поспілкувався з лідерами В’єтнаму та Австралії. Окремо й детально говорили з Прем’єр-міністром Японії — будемо посилювати співпрацю", — сказав Зеленський.

Важлива церемонія та звернення президента у музеї миру в Хіросімі.

"Наша єдність зі світом, наш захист для українців та наша сила — сила Української держави — буде і найбільш достойним ушануванням пам’яті наших людей — різних поколінь, — чиє життя було зламане та розтоптане російським злом, цією багатолітньою тиранією, яка змінює форму, але вбиває однаково жорстоко", — заявив гарант.

День пам’яті жертв політичних репресій

День пам’яті всіх, хто був убитий за роки радянського режиму.

"Не забуваємо, що було, не забуваємо, кого втратили, і не забуваємо, що ми зобов’язані бути сильними. І будемо завжди", — заявив Зеленський.

Нагадаємо, саміт формули миру за ініціативи України може пройти у липні 2023 року. Від початку повномасштабного вторгнення Росії мине 500 днів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Політика, 21.05.2023 21:48