Фото ілюстративне зі соцмереж

Світло сьогодні вимикатимуть на 4 години раніше: в "Укренерго" назвали причину

Компанія "Укренерго" перерахувала обмеження електропостачання на п'ятницю, 14 червня. Графіки відключень почнуть працювати з 14:00 до 22:00.

Про це на своїй Facebook-сторінці повідомив генеральний директор Yasno Сергій Коваленко. 

"Укренерго перерахував обмеження на сьогодні: графіки почнуть працювати з 14:00. Будьте уважні!" — наголосив Коваленко.

В компанії "Укренерго" зазначили, що причиною змін в графіку є зростання споживання електроенергії у східних регіонах країни, а також зниження продуктивності роботи сонячних електростанцій у західних регіонах України. Енергоспоживання критичної інфраструктури не обмежують.

Відключення світла

Інфографіка: "Укренерго"

Напередодні голова Держенергонагляду Руслан Слободян в ефірі телемарафону  заявив, що перелік об’єктів, які не підлягають знеструмленню, в Україні зміниться. Від ліній, які живлять критичну інфраструктуру, від'єднають усіх інших.

За його словами, останнім часом у містах, де є велика кількість об’єктів критичної інфраструктури, більше відключень припадає саме на побутових споживачів. Тож завдання інвентаризації полягає в тому, щоби розвантажити лінії електропередачі, які живлять важливі об’єкти. При цьому споживачів, для яких застосовують графіки погодинних відключень, можна приєднати до інших ліній.

Нагадаємо, 12 червня прес-служба "Укренерго" повідомляла, що у соціальних мережах шахраї поширюють інформацію про "жорстокі відключення світла" та публікують вигадані графіки. Для цього вони використовують логотип "Укренерго".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 14.06.2024 13:30