Фото: Pixabay

Сягає гранично допустимої норми: киян попереджують про вміст небезпечних речовин у повітрі

Внаслідок високої температури повітря у Києві фіксують високу концентрацію діоксиду азоту. У вівторок, 2 липня, ці показники сягають гранично допустимих значень.

Як повідомляє Київська міська військова адміністрація, посилаючись на Укргідрометцентр, вміст цієї речовини у повітрі негативно впливатиме на самопочуття людей.

Зазначається, що сьогодні у Києві температура сягає позначки + 32°C. У КМВА наголошують, що суха та спекотна погода сприяє накопиченню й інших брудних речовин в приземному шарі повітря.

"Будьте уважні та обережні! Медики радять не проводити багато часу на сонці, рекомендують частіше вживати воду, проводити в приміщеннях вологе прибирання", — додали у КМВА.

Раніше, а саме 27 червня, Держспоживслужба Києва повідомляла, що у столиці зафіксували випадок захворювання на ботулізм. За попередніми даними, киянин заразився через вживання в’яленої риби, яку придбав у кіоску.

"З 27 червня Головним управлінням розпочато позапланові заходи державного нагляду (контролю) операторів ринку, які здійснюють обіг вищезазначеної продукції з відбором зразків для лабораторного дослідження. Розслідування триває", — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше завідувачка відділу прикладної метеорології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту держаної служби надзвичайних ситуацій і Національної академії наук України Віра Балабух повідомляла, що цього літа в Україні середня температура буде вищою за норму на один або два градуси. Найспекотніше буде в липні та в першій половині серпня, водночас суттєві й тривалі зниження температури повітря малоймовірні. Також за її прогнозом, у південних, південно-східних регіонах, а також центральних областях нашої країни ймовірний дефіцит опадів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 02.07.2024 13:08