Фото: Facebook-сторінка Іллі Євлаша

Якими ракетами 30 червня Росія атакувала Київ: відповідь Повітряних сил

У неділю, 30 червня, російські загарбники атакували Київ двома крилатими ракетами "Іскандер-К". Ворожі цілі вдалось збити, але падіння уламків спричинило руйнування у столиці.

Про це в ефірі телемарафону повідомив речник Повітряних сил Збройних сил України Ілля Євлаш.

"Вчора ввечері, приблизно о 19:30 ворог застосував крилаті ракети "Іскандер-К" по Києву. Вдалося збити дві ракети. На жаль, внаслідок падіння уламків було пошкоджено інфраструктуру", — сказав військовий.

Як зауважив речник Повітряних сил, атака на Київ не мала якихось суттєвих змін, окрім того, що рашисти атакували місто ввечері, коли на вулиці було багато людей.

"Однак можна сказати, що переважно противник атакує вночі досить серйозно своїми ракетами. Цього разу вони вирішили завдати удару ввечері о пів на восьму в неділю, теплого літнього дня, коли було багато людей. Вони (окупанти, — ред.) так показують своє цинічне обличчя щоразу. Росія — країна-терорист і продовжує підтверджувати це з кожним таким подібним ударом", — додав Ілля Євлаш.

Обстріл Києва 30 червня

У неділю, 30 червня, близько 19:17 у Києві та ще низці областей пролунали сигнали повітряної тривоги. Спочатку військові попередили про рух ракет із Півночі, а згодом заявили, що ракети прямують в напрямку Києва через Бровари. Згодом мер Києві Віталій Кличко заявив про роботу ППО в області. 

Через деякий час стало відомо, що після роботи ППО уламки впали на багатоповерхівку в Оболонському районі столиці. Так, у 14-ти поверховому будинку відбулася часткова руйнація балконів на двох поверхах та спалахнула пожежа. 10 мешканців багатоповерхівки евакуювали. Загалом постраждали шестеро людей.

Нагадаємо, 29 червня війська країни-агресорки атакували місто Вільнянськ Запорізького району. У населеному пункті пошкоджено обʼєкт критичної інфраструктури, магазин та житлові будинки. Є загиблі та поранені.

30 червня російські загарбники скинули авіабомбу на термінал "Нової пошти" у Харкові. Одна людина загинула, ще дев'ятеро отримали поранення.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 01.07.2024 11:29